15 x meer bewegen

15 x meer bewegen

 

Meer bewegen, dat is goed voor je! We zitten vaak lang achter elkaar en dat is niet goed voor je gezondheid. Wist je dat ons lichaam heel graag wil bewegen? Dan voelt het zich het lekkerst. En jij voelt je fitter en energieker. Je slaapt beter en blijft makkelijker op gewicht.
Genoeg redenen om te ontdekken hoe je meer bewegen kunt integreren in je dag. Ga gauw met deze tips aan de slag!

 1. Voer telefoongesprekken lopend. Kan je niet van je werkplek af, ga dan staan. Staand verbrand je meer calorieën en het verbetert je bloedcirculatie.
 2. Is staand werken voor jou geen optie? Doe dan een paar keer per dag de squat voordat je in je stoel gaat zitten. Bijvoorbeeld 3 keer per dag 10 squats.
 3. Neem altijd de trap! Zijn er op je werk meerdere etages, ga dan tussendoor op een andere verdieping thee, koffie of water halen. Of ga daar naar het toilet.
 4. Elke dag in de lunchpauze naar buiten voor een wandeling. Even wat frisse lucht en beweging in je lijf. Dat zorgt ervoor dat je de rest van de middag fris blijft en geen middagdip krijgt.
 5. 10.000 stappen per dag is wat jij wilt bereiken! Hou het bij op je iPhone of met een app of stappenteller. Motiveer jezelf om elke dag voldoende stappen te zetten!
 6. Ga je met de auto naar je werk of boodschappen doen? Ik parkeer mijn auto altijd zo ver mogelijk bij de ingang van de winkel vandaan. Zo zet je weer extra stappen.
 7. Doe 3 x per dag wat rek- en strek oefeningen bij je bureau. Zo voorkom je stijve spieren en ben je even uit je zitstand.
 8. Sta iets op en doe tijdens je ochtendroutine al wat oefeningen. Zo kan je brood smeren en beenoefeningen prima combineren of onder de douche je armen trainen met de fles douchegel. Of op 1 been je tandenpoetsen en een paar keer de trap op en af lopen.
 9. Heb je niet al teveel boodschappen nodig? Pak dan een winkelmandje ipv een karretje. Train je mooi je armspieren. En in de keuken gebruik je natuurlijk niet de keukenmachine! Je kan prima zelf de groente klein snijden of het deeg kneden.
 10. Zit je ’s avonds vaak op de bank? Maak na het eten eerst een wandeling  voordat je neerploft. Lekker op een hoog tempo even al je spieren losschudden.
 11. Stop jij al je was in de droger? Misschien heel ouderwets, maar ik hang mijn was gewoon op en aan het droogrek. Ben je toch zo weer 10 minuten in beweging.
 12. Heb je afgesproken met een vriendin om thee te drinken? Loop voorafgaand eens samen een rondje door de stad of het park voor extra beweging. Lekker bijkletsen en tegelijk bewegen, de ideale combinatie, toch?
 13. In huis is altijd wel iets te doen wat je lichaamsbeweging oplevert. Schoonmaken of klusjes doen. Genoeg opties.
 14. Hou je van muziek luisteren? Zet je favoriete nummer op en dans!
 15. Zoek een leuke app of website met workouts, rol je matje uit en doe mee.

Succes!

Bob

0reacties

22 feb, 2017

Blog

Reacties

Schrijf een reactie

Verzenden

15 x meer bewegen

15 x meer bewegen

Bob

0reacties

22 feb, 2017

Reacties

Schrijf een reactie

Verzenden