Decembertips

Help, hoe kom ik de feestdagen door?

 

Hoe zorg je er nu voor dat je met de feestdagen niet toegeeft aan al die verleidingen? Genieten mag, maar hoe hou je de schade beperkt?

Op een blaadje sla knagen terwijl iedereen om je heen lekker aan het eten is, is geen optie. Sinterklaas, Kerstmis en de jaarwisseling gaan juist over samenzijn en genieten.
Maar wat zou het zonde zijn als je al je inzet van de afgelopen maanden teniet doet door alles maar te eten wat er op je pad komt: chocoladeletters, gevulde speculaas, champagne, toastjes, 5-gangen diners, wijn en kerstbrunch.

Hier zijn wat decembertips:

Kies je momenten!
Bewaar chocoladeletters en pepernoten alleen voor 5 december en voorkom dat je de dagen voor en na Sinterklaas ervan snoept.
Genieten van het kerstdiner hoort erbij en dat mag ook. Zorg er wel voor dat je voor de rest ‘gewoon’ blijft eten. Je kiest voor of/of en niet voor en/en: geen uitgebreid ontbijt of brunch op dezelfde dag als het 5-gangen diner.

Blijf stabiel!
Laat de gedachte dat je tijdens de feestdagen moet afvallen meteen los. Laat je doel ‘op gewicht blijven’ zijn, dat is al een hele prestatie. Stel het doel ‘afvallen’ uit tot het nieuwe jaar.

Lekker bewegen!
Blijf bewegen, ook tijdens vrije dagen. Dus niet de hele dag op de bank hangen en lekkere dingen eten, maar ga ook even naar buiten voor een mooie wandeling of een rondje hardlopen (op 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag is Gymnasium helaas gesloten, maar ervoor en erna ben je natuurlijk welkom). Plan alvast de momenten voor jezelf in.

Alcohol? Maak een afspraak!
Vind je het moeilijk om maat te houden met alcohol, spreek dan met jezelf af dat je een maximaal aantal glazen alcohol neemt: bijvoorbeeld twee of drie. Probeer echt te genieten van je drankje en rustiger te drinken en laat je halve glas niet bijschenken. Een glas water erbij voorkomt dat je alcohol drinkt, omdat je dorst hebt.

Heb je zelf nog een tip, laat hem dan hieronder achter.

Mireille Heijmans

0reacties

04 dec, 2015

Blog

Reacties

Schrijf een reactie

Verzenden