Last van een herfstdip?

Twee weken geleden is de klok verzet en dat is voor mij altijd een teken dat de herfst echt is begonnen. De prachtige kleuren van de herfst kunnen me echt blij maken, vooral als er een zonnetje door de bladeren schijnt. En toch kan er zomaar een herfstdip de kop opsteken. Als echte koukleum moet ik toegeven dat de dalende temperaturen best wat invloed kunnen hebben op mijn humeur. En dan is het ook nog elke dag steeds een beetje minder licht. Merk jij ook dat je gevoelig bent voor veranderingen van de seizoenen en dan vooral in de herfst?

Er zijn een aantal tips om de herfstdip te verslaan. Ik pas ze zelf al toe, nu jij nog.

Ga naar buiten
Je hebt er misschien helemaal geen zin in, maar het is wel een aanrader om elke dag een half uurtje buiten te zijn. In de lunchpauze een wandeling of op de fiets naar de supermarkt. Kies per dag een moment, het maakt niet uit hoe, maar zorg voor een dagelijkse portie buitenlucht.

Blijf sporten
Blijf gewoon sporten. Soms blijf je misschien liever op de bank zitten met een warme trui en sokken aan. Maar wat een voldoening geeft het als je toch gaat sporten. Je voelt je soms echt trots en blij. Bovendien zorgt de regelmaat ervoor dat je je fitter voelt.

Zorg voor voldoende slaap
Hoeveel slaap heb je nodig? Ik heb zo’n 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig. Ik zorg daarom dat ik elke avond om 11 uur in bed lig en zo tot 7 uur kan doorslapen.

Lief zijn voor jezelf
Je mag natuurlijk best eens op de bank blijven zitten. Een grote mok thee, een dekentje en je favoriete boek of serie op tv. Maak het gezellig en steek een kaarsje aan.

Eet gezond
Slaat die herfstdip ineens toe en snak je naar iets (ongezonds) lekkers? Heel normaal als je een keertje overstag gaat, maar let op dat het niet dagelijks gebeurt. Eet gezonde maaltijden en eet voldoende, zodat je in elk geval geen hongergevoel krijgt. Zorg dat je gezonde tussendoortjes in huis hebt, zodat je geen ongezonde keuzes maakt.

Bob

0reacties

14 nov, 2016

Blog

Reacties

Schrijf een reactie

Verzenden