Lekker bewegen in de overgang

Een fase die iedere vrouw in haar leven tegenkomt is de overgang. De periode waarin de vrouw overgaat van vruchtbaarheid naar onvruchtbaarheid. Je lichaam verandert en helaas brengt het ook een aantal fysieke ongemakken met zich mee. Maar je kan zeker dingen doen om de effecten te verzachten, vooral op het gebied van beweging, voeding en ontspanning!
Veel vrouwen krijgen in de overgang typische klachten zoals bijvoorbeeld opvliegers, nachtelijk zweten, onregelmatige cyclus en gespannen borsten.
Er is al veel onderzoek gedaan naar de effecten van hormonen op het vrouwelijke lichaam. Vaak merken we dat de spiermassa en kracht afneemt en dat we langzaam zwaarder worden. De lichamelijke processen die dit veroorzaken kunnen we niet voorkomen, maar het is wel te beïnvloeden. Door middel van voeding en lifestyle kan je veel doen om de veranderingen in je lichaam en geest op een positieve manier op te vangen. Het loont de moeite om je eetpatroon aan te passen: kies voor lichtere en voedzamere voeding.

Ga bewegen

Wist je dat bewegen bovendien helpt tegen opvliegers, een negatieve stemming en slaapproblemen?  Het helpt echt om met weerstanden of gewichten te trainen.

Warmtecabine

Een fijne methode is het sporten in een infrarood verwarmde cabine. Lekker trainen en tegelijkertijd je spieren verwennen. Misschien is je hoofddoel afvallen. Bij Gymnasium Body Solution bieden we professionele begeleiding hierin.
Maar er is meer winst te behalen. De ervaring van anderen leert namelijk dat je geen spierpijn krijgt, soepeler wordt en je huid strakker wordt. Wij merken dat veel vrouwen weer gaan stralen, minder stress ervaren en genieten van de tijd die ze zichzelf gunnen.
Wij stellen onze dames centraal en luisteren naar wat de mogelijkheden, wensen en doelen zijn. Programma’s worden op maat gemaakt. Wij vinden het belangrijk dat je je weer lekker in je vel voelt en streven daar samen met jou naar.
Extra aandacht kan iedereen gebruiken, maar misschien nog een beetje meer als je in de overgang terecht komt of al zit.

Gun het jezelf

Een afspraak voor een gratis proefles is zo gemaakt. En het verplicht je tot niets. Pas als je het hebt geprobeerd, weet je hoe het voelt. Zien we je gauw?

Bob

0reacties

30 nov, 2016

Blog

Reacties

Schrijf een reactie

Verzenden