Moe? Futloos? Je kunt er iets aan doen!

Moe? Futloos? Je kunt er iets aan doen!

  • Moe, moe, moe en je snapt niet waarom. Het liefst blijf je in je bed liggen.
  • Stemmingen gaan op en neer. Een huilbui ligt alsmaar op de loer. Waarom dit gebeurt weet je niet.
  • Prikkelbaar. Je bent zenuwachtig, onrustig en snel geïrriteerd. Je observeert je reacties en voelt je soms enorm schuldig.
  • Concentratieverlies. Je werk leidt eronder. Je vergeet ook wel eens afspraken of raakt dingen kwijt.

Al deze symptomen hebben invloed op elkaar en maken het moeilijk om de cirkel te doorbreken. Maar er is iets aan te doen.

Stress

Merk je dat je altijd maar bezig bent met van alles: werk, je gezin, het huishouden, je relatie en vrienden/familie. Stress kan echt een spelbreker zijn voor je fitheid. Het is niet gek dat dit vaak de trigger is om je zo moe te voelen. Trek aan de bel en neem tijd voor jezelf. Elke dag een moment voor ontspanning en rust is net zo belangrijk als gezond eten en bewegen. De ene keer kies voor yoga of meditatie, de volgende keer een stukje wandelen en dan weer lees je een boek of tijdschrift. Doe datgene dat jou ontspanning biedt.

Voeding

Wist je dat de voeding die je eet invloed heeft op je stemming en energielevel? Misschien krijgt je lichaam niet de juiste voeding en is het tijd voor andere keuzes? Neem je eetpatroon kritisch onder de loep.
– Start je elke met een ontbijt of sla je het wel eens over?
– Welke keuzes maak je bij je maaltijden? Snel en makkelijk, dus vaak kant-en-klaar?
– Wist je dat je stofwisseling beter werkt als je elke 2,5 à 3 uur iets eet i.p.v. 2 of 3 keer per dag een grote maaltijd?
– Drink je voldoende water of merk je vaak aan het einde van de middag dat je te weinig hebt gedronken en je moe voelt of hoofdpijn hebt?

Sport en bewegen

Als je je moe en futloos voelt, blijf het liefst op de bank hangen. Door dan toch te gaan bewegen, doorbreek je dit gevoel. Je merkt dat je je fitter voelt, blijer ook. Je slaapt beter en staat meer uitgerust op na een goede nachtrust.

Je kunt er iets aan doen!

Ben je dat vermoeide en futloze gevoel helemaal beu? Kom in actie! Kies voor jezelf en je gezondheid! Je krijgt langzaam meer energie en brengt alles weer in balans.

Bob

0reacties

22 nov, 2016

Blog

Reacties

Schrijf een reactie

Verzenden