Ouder worden en strak blijven

Ouder worden gaat vanzelf, maar hoe blijf je strak?

Als je ouder wordt, verandert de samenstelling van je lichaam.
De natuur heeft bepaald dat je spiermassa afneemt en vetmassa toeneemt. Het gaat eigenlijk vanzelf.

Dit proces is van invloed op de stofwisseling: het lichaam heeft minder calorieën nodig dan toen je jonger was. Als je dezelfde hoeveelheden blijft eten, zal je gewicht stijgen.

Daar kun je iets aan doen

Hoe? Je gewicht in de gaten houden en je tailleomvang regelmatig (laten) meten, gezond eten en zorgen voor wat minder calorieën in je dagelijkse maaltijden. Het gaat echt niet om grote hoeveelheden, maar bijvoorbeeld een boterham minder of geen dagelijks koekje meer bij de koffie.
Bovendien zijn spierversterkende oefeningen daarbij onmisbaar. Hiermee houd je je spiermassa op peil en geef je je stofwisseling een boost.

Kortom

Lekker (blijven) sporten en bewegen!
Lekker gezond blijven eten met daarbij gezonde keuzes!

Hulp nodig?

Mireille is onze gewichtsconsulent en voor vragen over voeding en gezonde leefstijl kun je bij haar terecht.
Ook kun je instappen in ons voedingsprogramma Body Support. Een eenvoudig te volgen programma met persoonlijke menu’s op basis van normale, gezonde voeding. Vraag ons om informatie en neem direct een proefmenu mee.

Mireille Heijmans

1reacties

01 feb, 2016

Blog

Reacties

/02 feb, 2016

Inderdaad is het mogelijk om wanneer je ouder wordt stabiel in gewicht te blijven. Een dieet is niet altijd nodig, maar minderen in eten en in beweging blijven is het belangrijkst. Tegenwoordig zijn er ook al verschillende hulpmiddelen voor ouderen, zodat zij toch kunnen blijven bewegen. Bijvoorbeeld een fietstrainer voor armen en benen! Persoonlijk is dit voor mij erg prettig, want ik kan ook als het slecht weer is (gewoon binnen) in beweging blijven. gr Sjan

Schrijf een reactie

Verzenden

ouder worden en strak blijven

Mireille Heijmans

0reacties

01 feb, 2016

Reacties

Schrijf een reactie

Verzenden