Fitness

(Cardio)fitness voor iedereen

Wanneer je kiest voor de fitness of cardiofitness, word je vooraf uitgebreid getest. Dit gebeurt door middel van een intakegesprek en een conditietest op een fiets.

Daarnaast wordt er op de krachttoestellen gekeken naar jouw kracht. Aan de hand van deze verzamelde gegevens en jouw trainingsdoelen wordt een trainingsprogramma samengesteld.

Uiteraard houden we hierbij rekening met eventuele lichamelijke klachten. Iedereen die werkzaam is bij de fitness heeft als achtergrond fysiotherapie.

Televisie kijken tijdens het trainen en de muziek die we draaien is voor alle leeftijden!

Voor wie is cardio fitness geschikt?

Voor iedereen die:

Conditietraining

Vervolgens ga je trainen in één van onze 3 fitnessruimtes onder toezicht van één van onze fysiotherapeuten. De meeste conditietoestellen (ook wel cardiotoestellen genoemd) zijn hartslaggestuurd, waardoor je veilig traint op je eigen conditieniveau. Op de fiets bijvoorbeeld, wordt de weerstand van het fietsen aangepast aan je eigen hartslagzone, welke tijdens de test is bepaald. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een roeier, stepper, stair, loopband of crosstrainer.
Kies gewoon wat je leuk vindt om te doen, dan hou je het ook langer vol!

Hier kun je hardloopschema’s vinden en downloaden.

Je spierkracht verbeter je op de krachttoestellen. Deze werken op luchtdruk en je eigen trainingspasje. De toestellen worden hiermee automatisch op je eigen niveau ingesteld. Tevens zal je fitnessprogramma geleidelijk zwaarder worden, zodat je progressie maakt en dus sterker wordt.
Krachttraining is onmisbaar bij afvallen en afslanken!

Een basistraining fitness duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Je hebt dan zowel aan je conditie gewerkt, als je spieren versterkt. Indien je langer of korter wilt trainen, is dat uiteraard geen probleem. Je mag je training indelen zoals je zelf wilt. Wij zullen hoe dan ook altijd trachten je zo goed mogelijk van advies te voorzien.

Sauna

En na afloop kun je gebruik maken van onze sauna!

Afvallen en afslanken

Fitness is uitermate geschikt als ondersteuning bij het afvallen en afslanken. De combinatie met één van onze voedingsprogramma’s maakt fitness een ideale partner. Geschikt voor mannen èn vrouwen.

Buikje wegwerken? Kijk dan snel bij de Better Belly!

Maak hier een afspraak voor een gratis proefles