Slim18: fit in minder dan 20 minuten per week

Voor iedereen die eigenlijk geen tijd (of zin 😉) heeft om te sporten, maar vind dat ie eigenlijk wel ‘iets’ moet doen, bieden wij een unieke oplossing: Slim18; een individuele training van nog geen 20 minuten per week. Onder begeleiding van je personal trainer train je één keer per week op speciale krachttoestellen. Omkleden is niet nodig, want je transpireert nauwelijks. Bovendien is de ruimte waarin je traint gekoeld door airconditioning. Er kunnen maximaal 2 personen tegelijk trainen; hierdoor is persoonlijke aandacht altijd gegarandeerd!

Slim18 voor maximaal resultaat; dat is Slim18, fit in nog geen 20 minuten per week!

Voor wie is Slim18

Heb je weinig tijd of heb je gewoon geen zin om te sporten, maar wil je wel iets aan je fitheid doen? Dan is Slim18 een uitkomst. Voor iedereen die nog niets aan sport doet, of gewoon zijn/haar training effectiever en korter wil maken.

Ook als je al een andere sport beoefent, dan kun je met Slim18 nog beter worden. Want zeg nou zelf, wie wil nu niet fit worden in minder dan 20 minuten per week? Iedereen kan met Slim18 beginnen, leeftijd of fitheidsniveau spelen geen rol.

De 1e gratis (proef)training bepaalt het niveau waarop je gaat beginnen.

De training

De algemene doelstelling van Slim18: trainen tot spierfalen. Je traint zwaar, langzaam en kort. Wij houden de vorderingen bij, stellen de apparatuur voor je in. Omdat je zo gecontroleerd traint, is een warming-up niet nodig.

Samen met je personal trainer haal je het uiterste uit jezelf. Pas dan krijg je de ultieme prikkel om fitter te worden. Iedere week train je weer op een wat hoger niveau, en na 4 trainingen merk je al resultaat! Je voelt je fitter, en dat in nog geen 20 minuten per week!

Bij ons kun je GRATIS gebruik maken van de cardiotoestellen en sauna!

 

Slim18

Waarom maar 1x per week?

Na de pittige training van hoogstens 20 minuten volgt herstel van je spieren. Dit duurt zo’n dag of 6. Rond dag 7 is je trainingsniveau hoger uitgekomen dan waar je gestart bent (supercompensatie). Het ideale moment om weer een training te gaan doen!

Te vroeg trainen betekent een achteruitgang van je trainingsniveau (je gaat trainen tijdens je herstel). Langer wachten en het effect ebt langzaam weg.

De effecten van Slim18

AlgemeenGezondheidSporten
Al na een paar trainingen merk je dat je fitter en sterker wordt, en meer energie hebt om bijvoorbeeld andere dingen te doen. De effecten zijn voor iedereen verschillend, lees de ervaringen hieronder maar eens. Maar vrijwel iedereen is het erover eens; je voelt je gewoon lekkerder! De meeste blessures hoeven geen belemmering te zijn voor de trainingen, omdat je langzaam en gecontroleerd beweegt. We houden daar rekening mee tijdens de eerste proefles.
Je stofwisseling wordt verhoogd, omdat je meer en sterkere spieren krijgt. Ook de gevoeligheid voor insuline wordt verhoogd en dat is goed voor je bloedsuikerspiegel (diabetici!). Door de hoge belasting worden je botten sterker. Rugklachten nemen af, evenals gewrichtsklachten. Vanwege de verhoogde belastbaarheid is er minder kans op (sport)blessures. Klachten die horen bij het ouder worden worden minder; er zijn in de VS niet voor niets speciale centra die zich richten op 80+-ers met deze trainingen!
Sporters die bijvoorbeeld baat hebben bij deze trainingen zijn fietsers en skiërs. Met name mountainbikers geven aan dat ze veel minder verzuren tijdens het klimmen. Ook andere sporters hebben baat bij Slim18, omdat hun belastbaarheid flink toe neemt.

Veelgestelde vragen

Hoe kan 1x/week trainen zoveel effect hebben?
Doordat deze korte, maar intensieve krachttraining je spieren compleet uitput; hierdoor krijg je een enorme prikkel tot herstel. Dit herstel stijgt uit boven het niveau waarop je nu verkeert. Wil je hetzelfde effect bereiken met conventionele krachttraining, dan zul je minimaal 3x per week moeten trainen.
Krijg ik hier conditie van?
Door Slim18 ga je je veel fitter voelen! Slim18 is niet primair bedoeld om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Hoewel je hartslag behoorlijk op kan lopen tijdens de Slim18 training, is cardiotraining (fietsen, lopen, roeien etc) geschikter. Gelukkig kan dat ook bij Gymnasium!
Ik kan het nauwelijks geloven, dat dat werkt…
Daarom nodigen we uit om het gewoon eens te komen proberen, zodat je zelf kunt ervaren wat zo’n korte maar intensieve training met je doet. Je zult versteld staan! Net als al die andere klanten die in eerste instantie misschien hun twijfels hadden.
Geen warming up, is dat verantwoord?
Omdat je heel beheerst en langzaam traint is een warming up niet noodzakelijk. Een korte cardiotraining vooraf is mogelijk als je dit prettig vindt.
Hoe zit het met de spierpijn?
Na de eerste 2 trainingen is spierpijn normaal. Daarna zul je weinig spierpijn ervaren, maar wel een paar dagen het gevoel hebben dat je flink hebt getraind.
Kan ik mijn eigen sport blijven doen?
Slim18 is heel goed te combineren met andere sporten, krachttraining daargelaten. Onze sporters ervaren prestatieverhoging bij het fietsen, hardlopen, skiën, golfen, tennissen etc. Alleen een dag vóóraf of achteraf is het raadzaam niet al te veel inspanning te leveren.
Kan ik niet zelf op de toestellen trainen?
Helaas. Slim18 is een vorm van personal training; wij begeleiden je tijdens de trainingen. We zorgen voor de juiste instellingen van de toestellen, de juiste uitvoering en de gewichten voor de volgende training.
Kan ik hetzelfde effect bereiken met reguliere krachttoestellen?
Dat wordt lastig. De toestellen voor de Slim18 training hebben een heel evenwichtige krachtsverdeling zodat het trainen erg effectief is. Bovendien mis je de aansporingen van je coach 🙂

Klantervaringen

Hein (45)
Ik was heel sceptisch over dit concept en wilde zelf wel eens kijken wat er gebeurt als je 1x/week nog geen 20 minuten traint. De eerste 4 weken gebeurde er niet zoveel. Zie je wel, dacht ik. Maar daarna begon mijn lichaam te veranderen. Ik werd gespierder, mijn knieklachten werden minder en voelde me toch fit, ondanks dat ik dus geen “normale” fitness meer deed. Mijn proefperiode van 3 maanden wordt dus zeker verlengd!
Jasper (16)
Ik speel in Nederlands elftal U18. Qua fysiek en explosiviteit kwam ik nog te kort. Dit wilde ik graag verbeteren, maar wel passend binnen mijn vele trainingsuren die ik al maak voor de hockey. Ik ben nu vanaf oktober bezig. Het is heel prettig dat ik persoonlijk begeleid word, zodat je alle oefeningen goed uitvoert en maximaal rendement eruit haalt. Ik heb een duidelijke verbetering bemerkt en het is dus echt een toevoeging naast mijn hockeytrainingen.
Carlo (48)
Ik wou dat ik foto’s had gemaakt vooraf. Ongelofelijk wat die korte training van ruim een kwartier met je doet. Mijn torso is aan het veranderen; strakker, gespierder. En ik voel me lekker, zit goed in mijn vel. Hiervoor had ik een personal trainer bij een ander fitnesscentrum, maar dat was duurder, kostte meer tijd en het resultaat, mwah. Ik heb meteen een jaarabonnement afgesloten!
Sonja (47)
Toen de trainer mij vroeg of ik al een verandering merkte, zie ik dat ik mijn veters makkelijker kon strikken. Ik was een stukje soepeler geworden. Grappig toch? Verder deed ik helemaal niks aan beweging en toch voel ik me al wat energieker.
Annemieke (20)
Ik was verbaasd.. Na 3 trainingen vroeg ik aan mijn trainer of ik al iets kon merken. Hij vroeg hoezo en ik vertelde hem dat ik voor het eerst sinds jaren geen rugpijn meer had. Ik werk in de zorg en dat is erg zwaar. Maar het viel op dat ik na 3 dagen werken nergens last van had! Super toch?
Johan (49)
Wat ik van de trainingen vind? Ik heb weinig tijd om te sporten, ik zit in de horeca. Toen ik hier mee begon had ik verder geen zin om dingen te doen. Maar na een paar weken besloot ik het huis te gaan schilderen. Dat was al jaren niet meer gebeurd. Als dat klusje geklaard is ga ik ook met de cardio starten. Ik heb er zin in.
Marja (52)
Hiervoor trainde ik in de warmtecabines bij Gymnasium. Dat was ik een beetje beu en besloot hier aan mee te gaan doen. Ook omdat ik mijn kracht wilde vergroten. Nou, dit bevalt me prima!
Bob (51)
Ik hou helemaal niet van sporten, maar vond wel dat ik iets moest gaan doen. Ik kreeg een folder in de bus en dacht, te mooi om waar te zijn. Maar ik moet toegeven, het werkt voor mij echt. Ik voel me fitter en wordt ook steeds sterker. De trainingen worden zwaarder en ben ook “even klaar” na het laatste toestel. De personal trainer stelt het toestel in en zorgt ervoor dat ik net dat laatste restje kracht uit mijn lichaam pers. Na een dag of 3 krijg ik weer zin om te gaan trainen, maar mag nog niet, haha. Nee, dit is mijn ding. Ik ben thuis begonnen met touwtje springen, wie had dat ooit gedacht.
Frank (54)
Ik ben een loper, maar vond dat ik ook wat aan mijn bovenlichaam mocht gaan doen. Het bijzondere is dat het lopen nu ook beter gaat. Ik verzuur minder snel tijdens de sprintjes. Mooi meegenomen dus.